One more Sunday without sun...

I morse vaknade jag av James Blunts ljuva stämma kompanjerat av endast gitarrmusik... Ja trodde ja drömde, för även om du är ett James Blunt fan eller ej så ska du veta att känslan att vakna till You´re beautiful , från en livekonsert i London en hyfsat sen söndagseftermiddag, var riktigt häärlig!.. Åh så fick de mej ju att gå upp också för att se vad tonerna kom ifrån, datorn såklart och mammas fleesjacka l på stolen varm och go och fick mej att förstå att det var mamma  som skapat denna morgonharmoni i huset endast någon minut tidigare..  Ett bra sätt att vakna på alltså!..


Fastnade såklart vid datorn.. Satt här i kanske en halvtimme innan ja käkade frukost och sedan gick in i duschen.
Efter ja kommit ut ur duschen skulle mamma & mormor ganska så snart åka in till stan en runda. Så jag smörjde in mej och bytte om i en herrans fart. Snålade med sminket men hann knappt dra en borste igenom mitt dyngsura hår innan vi skulle åka... Men med skulle jag!..   Tog med mej Biologi & matteboken för säkerhetens skull.. Åh Saras James Blunt skiva ( den nya, All the lost souls ) som ja lämnade till henne efter vi vart i stan.

Så började vi med att åka till de andra "riktiga" Kinesbyggnaden, Inte lika fint som "reserven" vid gamla Bombadier.. Så åkte vi dit sen med, igen^^ mormor ville ju se så.. Så fikade vi där också!.. Winerbröd och en halv chokladboll+ vatten blev det för min del...

Sen så åkte vi till MAXI.... Åh ja köpte en vit baker/mössa & ett par höga röda vantar för det sammanlagda överkomliga 40 svenska riksdalen!.. KLIPP!..
La även undan en underbar oversizetröja/klänning som jag blev smått förälskad i!.. Kostade 349 och mamma tyckte den var lite stor för den fanns bara i Medium då men jag tycker det är snyggt med för stort men sånt där förstår sej ju inte mamma på.. Iaf small skulle kanske sitta lite bättre.. Ja  la iaf undan den till imon.. Mamma kanske åker in till Lindex i stan och kollar om den finns i  Small där annars kanske hon köper den imon om hon är på gott humör!... Stackaren har ju fått en lättare hjärnskakning, åh är konstant snurrig och har ont i huvudet..(slog i huvudet o bagageluckan i fredagskväll...) :/

Aja vi får se hur de blir med de!..  Fin & SKÖN var den iallafall, OM den nu kommer bli MIN så ska ja självklart lägga upp en bild på den här!... Håll tummarna för det!!.. ; )

         Nu så ska jag kolla på Ensam mamma söker.. Och sedan tänkte jag glutta lite på filmen : Åh så kom Polly.

Jajamänsan så får det bli.  Åh så lite biologi & matteplugg mellan det...

                       Hoppas du får en bra vecka, själv har jag en vecka full med läxor och prov/diagnoser framför mej.. Men jag ska som vanligt tänka POSITIVT och så räknar jag ju dagarna till höstlovet..!!  : )
       
             PussHej. Er tjej, Josse Alias Lollipoppan... ^^.
    

Skördefest.

Har det varit gott om de senaste två dagarna.. Minsann , och allt tillsammans med min Sara såklart!...:)

"Äventyret" började igår vid halv 8 tiden på kvällen, då åkte vi och hämtade Sara. Sara var inne så jag sprang i ösregnet in till Saras hus och mötte henne.. Regnet öste verkligen ner, och så höll det på från och till hela kvällen.
Blåste & regnade, men jag gillade det. Äkta höstrusk!

Så åkte vi till vår vackra stad Kalmar, till den ståtliga bron som ledde oss till Öland.   Där möttes man av pumpor och dylikt så det stod härliga till. Skördefesten hade anlänt till ön!.. Mmm..
                                  image202
Från brons håll åkte vi sedan till höger, så åkte vi genom Sydvästra Ölands små byar hit och dit. Stannade vid små bodar o samhällen, smakade STARK korv och ostar o marmelader, köpte pumpor, vetkudde( sån man värmer i micron o lägger på magen eller någon annan stans där man har ont ) sötpotatis, äkta Grönhögensbröd, nybakat direkt från bageriet. Hälsa på oss lite konstnärer och ja så fortsatte kvällen. MYSIGT är bara förnamnet enligt min mening och  lite komiskt enligt mej och Sara.. På ett ställe hade dom på en åker gjort upp en så kallad "Majs-Labyrint" , var jättemysigt att gå där igenom, har alltid velat gå i sånna där fält, med majsväxter som räcker långt över huvudet.. Åh så blev det en verklighet, fast det var mörkt.. Det var lite lyktor här och där såklart men marken var jättelerig, de småregnade fortfarande och blåste. Det var lite småknepigt att hitta rätt och pappa var riktigt rädd och utbrast : Vi går tillbaka!.. gång på gång o vi andra "brudar" skrattade bara åt honom och gick vidare ( haha inte lätt att vara man , ska alltid vara så tuffa och modiga, men är der så?!.. NEJ!...inte alls... ^^.    På vägen hem så somnade jag och Sara, utmattade efter en låång dag.. Låg och smånynnade med i Rix-Fm låtarna ända tills ja slumrade helt..

Sen så vaknade jag av att Sara tog mej på benet åh sa: Men vi syns imon, detta var mysigt ju! Eller nått i den stilen och jag fattade INGENTING, för de visade sej att vi var i Läckeby och jag ( och Sara) trodde att vi precis hade passerat bron eller nått.. ojoj tiden går så fort när man sover i bilar ( annars också såklart..) Så sa vi Hej & Godnatt.... Var hemma kvart i 1 på natten ungefär...
Somnade typ vid 1 och sov som en STOCK tills klockan 11 idag. Av att mamma satte på vattenkokaren i köket utanför mitt rum...

Gick upp, käka frulle sen gick ja tillbaka till sängen och började kolla på en film som ja lånar av Sara " En dag i livet" med Jennifer Lopez m.flera. Har typ sett en tredjedel och den verkar BRA!... Så avbröt ja för att hjälpa mamma att dammsuga och lite.. ( som vi alltid gör på lördagar.) Just det på tal om mamma: När vi varit inne på ett ställe på Kastlösa och mamma skulle stänga bakluckan på bilen efter att ha lagt in pumporna dom köpt så såg hon sig inte riktigt för, regnet öste och hennes glasögon var alldels fulla med vattendroppar så hon drämde bakluckan, med hela sin kraft I huvudet!. Ajajaj.. Mamma fick måttligt ont och har ont än idag...:( Stackar´n vi tror att hon har fått en lättare hjärnskakning!.. :/  Men mamma min är tapper och har stått ut med bra humör hela dan!...  Men städningen hjälpte jag henne med såklart!

Så bytte jag kläder, sminkade mej och donade lite. Vid halv 2 ungefär åkte vi och hämtade upp Sara, som var så finklädd och grann i sin nya höstutstyrsel!.. Min Sara är fin hon!. : ) 

Så åkte vi till Pappas firma, ja visade runt henne där lite och så tog vi en ståfika med cider och nårra kex/kakor... Seen så gick vi in till Kinernas satsning i hallen bredvid. firman Är öppet för allmänheten i helgen och där var grymt mycket folk!.. Ujujuj, känndes nästan som man var i Kina när man klev in där, skitcoolt. Kinesisk musik strömmade ur högtalare, vakterna vid dörren var kineser, vid alla montrar med grejer stod kineser, Alla var så glada och trevliga. Där fanns grejer alltså, mkt att titta på, allt från häftiga duschkabiner och bubbelbadkar till smycken och väskor och ja i princip ALLT man kan tänka sej...

Så plötsligt när vi stod o tittade på nått gick en kinesisk ung tjej fram till mej och Sara och frågade om vi visste var man kunde köpa badkläder närmast ( på Eng. såklart ) Vi blev lite förvånade och visste inte hur vi skulle föklara eller vad vi skulle säga.. Så situationen blev ganska pinsam.. Sara försökte med Stadium, men de visste de såklart inte vad det var.. Så för att "lätta upp stämingen" frågade tjejen om vi gillade att bada o hur mkt badkläder kostade här...  Vi svarade så gott vi kunde men kunde inte förklara vad dom kunde köpa..
Sen sa Sara att vi inte visste hur vi skulle förklara det.. Åh hon bara : Tack ändån och värsta leendet, Åh dom var så söta och ja o Sara fick lite dåligt samvete att vi inte kunde berätta bättre eller så.. Hoppas det kom någon annan som kunde hjälpa dom...                   
                                
Så efter vi gått en massa rundor och t.o.m smakat äkta kinesiskt té så åkte vi sedan mot Öland.
Fast denna gång svängde vi åt vänster istället, mot Norra Öland. Blev ett stopp på Solberga gård i Köpingsvik
( som för 3 och 2 år sedan..så underbart vi hade dt då, fortfarande barn...men de var i slutet...)
Där hade den årliga pumpatävlingen nyss gått av stapeln och folk och pumpor var där gott om. Jag och Sara fotade lite, posade tillsammans med en massa "fågelskrämmor" som barn från olika skolor på Öland gjort m.m. 


                  
  Plåtniklas var lite för hård så ja dissade honom för snyggingen bredvid, åh så hjälpte ja en snubbe som fått i sig en aning för mkt pumpasoppa, skrämde en fågelskrämmarediva som låg o sola o Sara o hennes pojkevän o lite
                                             ^_^
Tyvärr hade solen som sken så fint i morse gått i moln och försvunnit helt vid denna tidpunkt , vindarna var kalla  och vi var kissenödiga och hungriga hela bunten så efter kanske en halvtimme tog vi färden mot Borgholm
( Ölands enda riktiga stad. )
Där åt vi på en restaurang som hade tillfälligt öpppet över helgen så där fanns inte så mkt att välja på.. Men toa fanns där och vi alla fyra åt Black&White. Riktigt gott!..   Sen så gick vi in i någon affär och fotade lite innan vi gick tillbka till bilen och for över bron, hemmåt, lyssnande på James Blunts nya skiva, Gillar ! Ska bränna över den till Sara så ska hon få den imon!..: )

                 image209

Mycket roliga händelser igårkväll & idag alltså!. Länge leve Ölands skördefest.
 Länge leve det roliga och glada livet med Sara. Vi som inte tar livet så allvarligt.. : P  Sara är BÄSTBÄSTBÄST!

      Nu blir det chill framför tv:n med filmer ( Ondskan går klockan 9 och så ska ja ju se resten av "En dag i livet", är     ganska trött nu ändå.. Kanske en kopp grönt SVENSKT té får avsluta dagen också.... Vi får se!..

Inatt drömmer jag nog om kineser och pumpor i en härlig röra,..Vem vet!?... Drömmar är märkliga...

               Imon är det söndag som för min del kommer att vara en repris-läxläsning-och spadag!..

         Ha en skön lördagskväll!   Höstiga kramar ,Josse.  : )   



     


Skördefest!

Snart så åker jag & Sara med mamma&pappa iväg till Öland och ska ikväll/inatt åka runt på Öland som just i dessa dagar är en enda härlig,mysig höstfest full med pumpor och kalas, ikväll är den så kallade könstnatten där hela öland är vaken till över 3 på natten!.. Ska bli så sjuukt mysigt att komma dit igen med Sara!.. Sara+Skördefest= Äkta höstkänslor för mig! : )

              Ha en fin fredagskväll var ni nu än befinner er!.. / Josse <3

                      
                                             
image86

Virriga tanter = Den största trafikfaran?...

Ibland kan man verkligen undra hur vissa människor kan få ha kvar sina körkort. ( Som virriga tanter över 70+ t.ex. )

Igår var jag med om ett bra exempel på en kvinna som inte borde få köra bil längre, vi fick nämligen besök på trädgården, igår eftermiddag vid 5 tiden kör enbil in på vår grusväg som leder till huset. Tittade ut genom fönster såklart, en reflex att man gör det när man sitter här vid datorn med utsikt över grusgången och hör det där rasslet efter hjulen i gruset och ljudet av en motot såklart.. Trodde det var mamma som kom hem men icke där är en liiten skiten bil FULL med permanentade gråhåriga damer. Jojomänsan alla säten var upptagna..

Pappa är också i köket o vi tittar ut, förstår att det är någon som har kört fel men låter henne försöka backa ut innan vi går ut o frågar om hon behöver hjälp eller så.. Åh hon försöker och försöker och försöker.. Men det verkar klart OMÖJLIGT för kvinnan att lämna vår trädgård. Jag och pappa står bara och skrattar.. Tanten kan verkligen INTE köra bil och hon håller på att köra in i både lyktan och staketet ett antal gånger.. Tur att det klarade sig!...

Efter typ 10 min ger kvinnan upp och öppnar bildörren o pappa går ut o frågar  om hon behöver hjälp.. Nej säger hon o säger sedan att hon trodde att detta var en genväg till motorvägen E22:an ( HALLÅ skulle det vara en genväg genom vårat hus eller!?.. ) VIRREKÄRRING..;s   Efter att hon har bett om ursäkt o frågat om hon kört på något försöker hon sedan backa ut igen, pappa går in o vi tittar ut från fönstret , 5 min senare lämnar den tantfyllda bilen vår trädgård och far iväg..... Herregud undra vad dom väntade dom näst.. Kanske hade dom rymt från ett demensboende eller något... -haha , näe nu var jag taskig men liite kul var det faktiskt!
 Tog t.o.m några mindre lyckade kort.. Här kommer ett !... ^^.



                         
image85

                                                             Bilen, påväg att köra in i staketet!...


  BTW: Denna dag 27/9 blev jag 15 år och 5 månader... Om en månad så fyller tvillingarna Maja&Karin 15 och jag 15 och ett halvt!... Weeii , De ni!.. Lika lång tid som det gått sen min födelsedag till min nästa!..^^. 16 låter förresten vääldigt stort!! : O



mm thaifood...

måste bara få framföra att detta är sååååå Galet Gott. Den godaste Thaimat ja käkat!.. Ja har ju alltid tyckt att det ser så gott ut att äta de direkt från lådan.. Åh nu vet jag att det stämmer, Yes!..

 Mmmmmm...   Magen gillar mat!  Särskilt efter en dag i skolan med endast äckliga raggmunkar på menyn! : )


                                                              image84


Chinatown-is here..

Redan Fredag, känns konstigt, veckan har ju gått såååå fort tack vare studiedagen i tisdags!...

Så nu sitter jag här igen på pappas företag Miljömontage som nu mera är grannar med en av Sveriges/Kinas största satsningar just nu!.. China town is coming, nere. Herregud dom hade íngen aning om att de kineserna skulle flytta in här i grannlokalerna när vi flyttade hit i mars eller vad det var... Men nu syns det... Villan här har fått ett rejält upplyft, gamla skjul o grejer har rivits ner o istället är det fullt med vackra blomarrangemang och svenskak o kinsesiska flaggor o bänkar o fina gräsmattor.. Åh de kommer bussar med en maaassa kineser hit då o då om ca en timme ska de komma ett jättegäng på visit. Imon är den stora invigningen för allmänheten, ska firas med fyverkerier och kalas i alla dess former.. Herregud , man förstår inte riktigt än hur stort detta är för Kalmar och Sverige i sej, åh vi får verkligen titta på i närbild..  Lite häftigt, var ordet jag ville komma fram till!...

Nu så ska ja käka lite Pad Thai mat i sån här låda som stod o väntade på mig i kylen.. (Har alltid tyckt att det ser så gott ut att äta thaimat direkt ur en liten låda och nu ska ja få göra det, jippi..^^. ) Fast skulle kanske passat bättre att äta Kinamat idag?.. Wellwell. Asien som Asien, jag har aldrig varit i Asien men som det ser ut kan man ju drömma sej bort dit nu.. Bara solen som fattas!

    Sen blire städing då... Aja...  Måste käka nu!!   See ya, Ha en supermysig helg i höstruskiga Sverige!!.. 
                

                                     Puss&Kram,

En mamma..o andra tankar om livet som tonåring..

Idag ska jag berätta om en person som jag ena sekunden älskar mer än allt annat på jorden, nästa känner ett enormt hat emot... Nämligen min lilla mamma, okej hon är inte så liten , hon och jag är faktiskt  på centimetern lika långa ( 1.73 )  Men hon krymper och jag växer och sakta men säkert växer jag i från det där stadiet där man alltid lyssnar på sin mamma, tror att alla henner åsikter är dom rätta, alltid ser upp till henne och så vidare...

Tänk vad mycket ens mamma alltid har betytt för än, när man var liten var hon ju verkligen Hjälten i ens liv!...Vadf skulle livet vara utan ens mamma? Det var i henner mage man låg, hon som födde en, den man har haft på sin sida sen sin första dag i livet... Utan sin mamma inget liv!. Jag förstår mej verkligen inte på dom som säger upp kontakten med sin mamma eller sina föräldrar helt i vuxen ålder. Det är verkligen SJUKT!... Tänk allt dom gjort för en, utan dom hade man inte levt nu, inte varit samma människa iallafall... Näe sådana människor kan inte ha mycket till hjärta, eller så lever dom med otroligt stora skuldkänslor resten av livet. Åh vem vill leva med det!?... Nae inte så många skulle ja tro... Men detta inlägg skulle INTE handla om människor som säger upp kontakten med sina föräldrar utan om min mamma...
Min kära mamma som har såå mycket åsikter om allt och alla. Det stör mig så sjukt mycket. Jag tycker alla ska få vara som dom är , jag försöker alltid tänka positivt om alla. Jag stör mej inte riktigt på personer. Jag ser de positiva i dom och om jag stör mej på någons kläder, dialekt eller whatever ( sjukt , har  IDOL  på i bakrunden och precis samtidigt som jag skrev whatever sa Kisthi det !.. ;D  )    Oj nej nu kom jag in på sidospår , IGEN...

Ja de ja pratade om då... Jag ser det positiva och om jag då stör mej på någon eller något låter jag bli att säga det!.. Allt som oftast i alla fall!.. Jag kan verkligen ha mina dåliga dagar, jag kan vara för JÄVLIG rent ut sagt ibland, mot mamma o sådär.. Mot kompisarna är det annorlunda.. Men särskilt mamma och resten av familjen, jag är otrevlig och ja bara allmänt tjurig. Jag är väl medveten om att jag är elak och att det är sjukt omoget och taskigt att säga till mamma att hon är dum i huvudet, hur dom och orättvis jag än tkr att hon är för tillfället. Men ändå ploppar det alltid ut ur munnen., Åh så får man dåligt samvete sen.. Denna helgen som var är ett bra exempel på en helg där ja bara kände mej som en käftig snorunge, helgen som Madde & dom var här.. Typiskt känns som att jag alltid är på dåligt humör just när dom är här... Okej jag är ju själv så medveten om att jag beter mej fel, men ändå vill jag inte riktigt ändra mej för jag känner att jag vill protestera mot allt det "rätta" , jag vill inte riktigt vara som alla vill att man "ska" va och jag känner en känsla av ILSKA en ilska som jag inte vet hur jag ska bli av med eller varför jag har den inom mej...    Jag känner också en känsla av makt, en känsla att jag måste bevisa att jag är bättre.. typ..

Vet att du säkert känner igen dej och tänker: Detta är normalt när man är i din ålder.. Det kallas helt enkelt för Tonårshormoner...   Tonårsrevolt, tiden då man släpper det hårda greppet om sina föräldrar, sin mamma som alltid varit idolen, förebilden och lär sig känna sig själv och lär sej att gå sin egna väg..

Ha! Ni ser jag vet det så väl själv, varför kan man då inte riktigt styra sina handlingar?.. En svår fråga.., Du kanske har svaret!? Själv hoppas jag bara att det växer bort, försvinner med tiden... På tal om tiden, så går den så fucking jävla fort. Snart börjar jag gymnasiet  (snar o snart...) men  det är SJUKT, Jag är INTE såå stor än ju!..: O  Herregud känns som att det var igår man gick i 6:an, JA det gör det verkligen. Sen man börja högstadiet bara flööög tiden förbi i en rasande fart... Åh VIPS så ska man börja gymnasiet, GYMNASIET, sluta grundskolan. Ja ni hör ju själva hur vuxet det låter.. Jag är ju bara ett omoget, osäkert litet barn fortfarande ju, o alla andra i klassen. Vi är INTE så stora!?..... Äsch ja får sluta tänka sådär.. Livet börjar väl efter skolan antar o gymnasiet blir nog kul.. But still.. Jag vet inte om jag är redo att bli "vuxen" riktigt än... Nääe inte än.. Vuxna är tråkiga!..Jag vill inte bli tråkigt, fast ja kommer ju aldrig bli tråkigt såklart!.. Ja ska bli världens roligaste o mest förstående mamma / fru!...^^. 

Aja tillbak till min mor, kvinnan i mitt liv som jag alltid berättat allt för, nästan.. Det har väl blivit mindre o mindre den senaste tiden.. Men annars.. Jag berättar typ ALLT som händer i skolan osv.. Men mina känslor, näe bara ibland, mkt sällan när allt svämmar över åh då med tårarna!....

Jag tycker synd om min mamma, hon har så mkt problem.. Åh jag kommer alltid älska henne, jag tänker ofta på hur hemskt det kommer vara den dag hon dör, hur i helvete ska jag klara mej utan min mamma, tryggheten i livet som man alltid kan gnälla på om man är arg, gör en fly förbannad med sina åsikter och krav men som samtidigt alltid finns där med sin varma famn och trygga ord och sin mammakärlek... Hon vill ju alltid ens bästa, åh det har man svårt att förstå ibland!... Mamma o ja är ändå väldigt olika, allt hon säger är INTE rätt och hon kan säga ganska lustiga saker, bli arg på mej utan anledning och ja ibland förstår man sig bara inte alls på henne!.. Åh då ÄR det svårt att behärska sej!. Verkligen!... Ändå...Mamma är mamma.. Jag har också jävligt mkt respekt för henne, det sitter nog i sen man var liten...Jag vågar inte gå över gränserna, riktigt..

Jag älskar henne!. Åh hon vet att jag gör det även när jag säger att jag hatar henne, att hon är en idiot, dum i huvvet o så vidare.. Jag hoppas att hon tar det med en klackspark.. För tyvärr är hon egentligen och oftast bara offret för min ilska över all press o allt annat i mitt jobbiga liv... Jag är ledsen.. Men min mamma är UNDERBAR och alltid i mitt hjärta!..

 A  L  L  T  I  D 

                
'''

 Ska kolla på Top Model Sthlm nu!...

                Kärlek / Josefine. B : )




So hard to accept...

Hej Hej!           Gått ett tag sedan jag skrev... Idag är det iallafall tisdag , men hela dagen har jag gått runt o trott att det var lördag.. Why?  Jo för vi hade nämligen studiedag idag o den togs till vara på.. Minst sagt!..


Skola igår då ju ( känns lääänge sedan nu!..;O  )   Ganska stimmig dag , måndagar suger o ja var allmänt snurrig..& lite lycklig faktiskt...

Efter skolan ( slutade tjugo i 4 ) åkte ja med bussen till Norrgård sedan gick jag till Giraffen o där mötte hitta ja mammsan på Lindex.. Så handlade vi mat åh ja köpte grönt té ( viktigt! ) åh godis till kvällen.

I skolan så hade vi nämligen bestämt ( Jag, Hilda, Sara, Emma & Karin ) att vi skulle träffas på kvällen, käka pizza, glo på film o sådär.   Efter lite om o men så bestämde vi tillslut att vi skulle vara hos mig.

Åh så blev det... Åh det blev en galen kväll/natt minsann....

      Träffa upp alla vid kvart över 7 typ.. Emma kom direkt från fotbollsträning så hon fick låna duschen o så stanna ja med henne o resten åkte upp till pizzerian o beställde pizza..   Så käka vi o flumma på samma gång.
Sen vare Idol som vi kolla på lite.. Käka godis osådär. Sen kollade vi lite på "Victotia Beckham Welcome to L.A
Hon verkade ju lite småååsjuk faktiskt!.. Wellwell... Sen kunde vi inte komma överrens om vilken film vi ville se så de slutade med att vi kollade på ngra avsnitt av "Eva & Adam" xP haha lite kul faktiskt !

Senså fick jag, sara & hilda plötsligt för oss att vi ville sminka oss/klä ut oss.. Sagt & Gjort. Åh vi blev MKT vackra!!.. Bilder kommer I promise.. Så gick vi ut o flumma runt med paraply o grejs.. Kunde blitt en skräckfilm alltså!.... ;S  Klockan vart typ halv 2 på natten o emma & karin va tötta men agera paparazzis ändån... SKOJ vare o vi skrämde ett stackars tidningsbud...^^ 

Sen gick Karin o Emma hem o ja o hilda o sara gick in, sminkade av oss, kollade på "Min bästa väns bröllop" , hildas o min gamla faqvvofilm som vi tittat på typ 100 ggr... Sen däcka vi vid 4-tiden.. Vakna vid halv 11 typ..

Käka frulle, gjorde oss i ordning o sen drog ja & Hilda in till staden.  Köpte mej en rockig tee på BikBok för 179 spänn o ett hårband med kedjor på H&M för 39 spänn .. Fick ju min månadspeng in på kontot idag så passa på o slösa lite.. ( Oops, skulle ja egentligen inte gjort.. ) Åh senare fick ja damp på mamma för att hon sa att mina inköp var onödiga o konstiga osv.. Gör en sååå irriterad!..; (   Vaknade med mens idag också, JIPPI!...


Hilda hittade lite stuff också o så fikade vi kladdkaka&Drottningspaj på Kullsenska.. (mums, men farligt mkt inyttigheter det har blivit på senaste tiden!... (inklusive helgen!.. )  Ujujuj... Hade nästan tänkt ge mej ut på en joggingtur ikväll men är helt enkelt FÖR trött... 

Tog en buss hemmåt typ 10 över 3 var hemma vid 4 sisso... Gick hem hit o hämtade hildas grejer sedan så tog vi moppen till Hilda , sjuuukt länge sedan jag var där!.... Sickt... Käka mackor o sådär.. Hilda bytte om sedan skjutsade ja henne till bussen igen, så skulle hon in o dansa Street Funk... Själv åkte ja hem o käka pasta & farligkorv o sen hamnade jag typ här, eller vid tv:n... Mamma åkte på föräldramöte vid halv 7 o ja känner mej just nu bara..... trött, less & allmänt F U L...

Fick skolkorten igår med!.. Fuul unge på enkortet ( ska inte köpa!..) men blev ändå helt OK på gruppfotot, tur de... Men jättebra var d verkligen inte heller!.. Så ska man dras med det i ett helt år.. Jaja.. Klassen i helhet blev iaf  BRA!...  

Nu så ska ja snabbt in i duschen sen blire IDOL, Desperate Houswives<3 och lite kemipluggande >.<
( på de sista!), Men orkar inte komma i luven med Gunnel!..;S

Sjukt kul igår, sjukt trött idag men.. som vi sa: HUR OFTA HAR MAN STUDIEDAG!?




Nu gäller det att bara kämpa o vara glad !.. Åh ja jag KLARAR mig , Jag SKA orkajag duger j,ag rockar!.
Så det så!..

                                         PUSS / J.B ^^,


                        
image83


 Jag, Hilda & Sara. Så sjuuukt snygga!....; )

En da på stan med sis&mor&theo & en kväll på bio med sis&chris

Gomörron ( okej stämmer inte riktigt!...) God tidig eftermiddag säger jag istället!..(kl är tio i 1 ) Steg faktiskt upp vid 9 i morse, liite senare än igår but still... Gos&Mys med Theo i morse med.. GOSUNGEN, han låg o suttade på min näsa o pussade mej så ja blev alldeles blöt..^^.

Än så länge har det inte hänt så mkt denna dag.. käkat frulle, fotat theo, matat theo ( jag matade honom för första gången. Pasta med kyckling burk & Persika+Banan purré till efterrätt stod på dagens meny!..)


image72
Hihi, Me matade Theo idag (mormor bytte bara av när ja fota!) blev kladdigare än vanligt, men vaddå det var ju faktiskt första gången!....


Igår var vi ju då på stan, ja mamma madde & Theo. Jättemys men köpte endast en mössa!
Vi käka lunch på café dream, ja o mamma delade på en tacotallrik o madde åt en fajitas..

image73

Vi på caféet , inte speciellt lika oss själva faktiskt!... I varje fall inte Theodor!...

Mer uppdatering kommer!!... Ska ut på promenix i höstsolen nu med familjen.. : )


Tillbaka vid datorn igen, ett antal kakor o en promenad senare ( gick en runda i slingan o proppade i oss hos fika hos mormor hela bunten och jag, madde & theo fick pengar.. Ingen dålig summa...Mormor är snällast på vår jord!!

<3



Mormor är inte liite snäll, fick en tusing bara sådär. Ingen födelsedag , ingen namnsdag ingenting, mormor måste tycka att jag är väldigt snäll!!...^^.


Okej backar i tiden igen.. till gårdagen rättare sagt...Med bilder..



image75

På väg mot nya äventyr, på väg till Kalmar stad...






image76

Lillebubben somnade nästan så fort motorn i bilen startade, med ett fast & tryggt grepp om mosters hand såklart


image78

Mormor & Theodor på caféet..


image79

Theodor var den som shoppade mest, eller kanske hans mormor & mamma till honom menar jag. Han fick bland annat en mysig flees overall ( bilder kommer!..) åh denna söta mössan... : )


image80

I tunneln på väg till Baronens takparkering där vår bil står för att sedan åka hemmåt..



image81
Väl framme vid ben upptäcker Madde att Theo har bajsat genom brallan.. Så de blev ombyte av blöja och kläder på parkeringen, Theo var spritt språngande naken o Madde hade bajs ända upp till armbågarna åh mammsi o madde fick värsta skrattanfallet mitt i allt ihop...


image82


Själv satt jag inne i bilen o chillade med en välsmakande daim i handen... lät mojjan o syrran sköta skitjobbet
/mohaha...



   Sedan så åkte vi hem och på kvällen blev det biotajm med syrran & Christian, mys!.

                                       image87

 Såg denna. Grymt rolig och undehålllande film!   Betyg: 8 av 10!.. : )



Go morron !

Nämen tjena , detta var något nytt.. Josse sitter vid datorn innan klockan har hunnit bli halv 9 ( på en lördag dessutom... Ojojoj skulle inte hänt i vanliga fall ( om man nu inte hade blivit väckt av en liten gullebebis vid 7-tiden....:
Han är så sjuuukt gulligull och stor !!..: )   Dom kom igår vid halv 7,7 tiden. Så käka vi kycklingpaj o vi fick en present, ett jääättefint fotograf kort på Theodor!..

Är riktigt pigg nu faktiskt!.. Sickt.. Åh nu är mormor här, åh pratar om dopet ( om hur stiiliga alla var, inga som hade piercingar eller rakat/ruffsigt hår osv..) Stiligt dop var ordet som mormor säger ( inga hip-hopare sa hon nu!..^^. )

hihi...

          Snart ska vi äta frukost sedan blir det en runda in till Kalmar stad.. Madde ska hitta en overall till Theo, kom nyss på att overall betyder över allt xP Grattis till mig dagens på komst.. Beror nog på att det var läänge sedan man själv hade overall o då tänkte man väl inte direkt på att det var ett engelskt ord!.. Well well..
Själv ska jag försöka hitta mej en nice vinterjacka och mössa!.. Kanske även ett par skinnhandskar o skor!? Får se!... :))  Ikväll blir det kanske bio med Madde & Christian ( På smällen eller Underbar och älskad av alla!..)  Mormor & morfar får agera barnvakter !  

              
Aja will be back!..   PUSS&KRAM   : ) Ha en superbra lördag ! 

Wonderful bebis helg på intågande...

Hopp Snopp! Sitter nu på mammas & pappas jobb vid mammas dator like alla fredagar... Har precis gått runt här o dammsugit , dammtorkat och bytt soppåsar!. Ja på tal om soppåsar så var jag nyss med om en något pinsam upplevelse.... Det är nämligen så att jag har en ganska så kort kjol dagen till ära med endasr ett par over-knee strumpor över.. Så går ju ut med soporna , ner för ståltrappan o slänger soporna, när jag sedan går tillbaka upp för trappan hör jag någon som säger glatt: HEJ HEJ underifrån. Jag rycker till och tittar under mej o där ligger en "gubbe" och målar på huset. Shit pommes tänker jag o kniper ihop med benen o får fram ett litet krystat: Hej...

Gaah vacker utsikt han fick då, Ja bara rusa in o skrek till mamma va ja precis vart med om. Hon skrattade gott den häxan!..; )


Nu så måste ja bara skura ur toan innan "Gubbarna" kommer in o ska duscha om typ 5 min!!  Be right Back!! Sooon.....

Typ 3 min   senare.....

     Tillbaka!


        Sopp de var en enkel match , börjar bli van nu och det är ju LÄTT värt 500 spänn extra i månaden!...

Ja du kanske tyckte det lät märkligt att det låg en "gubbe" under trappan.. ´Men det är ju nämligen så att det är fuuuullt med hantverkare ÖVERALLT på detta ställe.. Kineserna ska ju nämligen ha några av sina "projekt" här o de är invigning om typ en vecka så arbetet går ju på högvarv, allt ska vara tipptopp, t.o.m grannhuset ( pappas firma.) 

Ajaa han såg nog inget han inte borde se jag kör ju självklart inte med Britney/Paris/Victoria+massaandramediekåta/uppmärkshetsdesperata stilen ( utan trosor alltså!...)








Spelade fotboll idag på idrotten ( skoj ) fast en viss person fick rent utsagt "damp"....

Igår hade vi So-provet i Samhällsekonomi, Gick bra ända tills dom två sista frågorna då ja blandade ihop depression med inflation.. Aja får iaf GODKÄNT + ?


Sen hade vi idrott o vi hoppade höjdhopp vilken visade sej vara en av mina starkaste egenskaper... Ja hoppa nästan 1.30 o Johan ville ha med mej i DM fast de var för sent att lämna in... Men ja struntar i de....

Måste gå nu om ngra timmar kommer Madde , Theo o Christian... Sjukt mysigt!...<3


Måste gå nu morsan har DAMP..

           PUSS&HEJ


AIDOL

Näe nu tar jag en PAUS i Pluggandet ( eller pluggandet och pluggandet ) har faktiskt ( tyvärr ) inte känt mig så effektiv.. Hade ju bestämt mej för att verkligen plugga så de rök när ja kom hem från skolan idag.. Men så fort ja la mej i sängen o började läsa i So:boken kände jag hur fruktansvärt trött jag var, kändes verkligen som att jag hade grus i ögonen så jag SOMNADE, Åh sov i nästan 40 min... Ujujuj det var skönt men kanske inte bästa dagen att somna på... Brukar ju liksom aldrig somna på dagarna!... Aja var väl välbehövligt antar jag!... Skolan tar på krafterna.. Ujujuj... Näe nu får de bli en timmes IDOl för min del!.. Åh sedan Top Model... Pluggande i Pauserna, de låter väl bra!

Like I said before....
MAN MÅSTE FÅ HA ETT LIV UTANFÖR SKOLAN & VAD GÖR DET OM JAG INTE FÅR VG ELLER MVG PÅ DETTA PROV, GÅR VÄRLDEN UNDER, KOMMER JAG INTE KOMMA IN PÅ DEN LINJEN JAG VILL PÅ GYMNASIET, KOMMER JAG INTE FÅ ETT RIKTIGT JOBB UTAN SLUTA SOM EN MEDELMÅTTA , VANLIG SVENSSON, KOMMER MITT LIV SUGA, KOMMER JAG INTE HITTA KÄRLEKEN FÖR ATT DETTA PROV INTE GÅR SUPER!?.... Nae jag tror inte att du tror det heller!?.....



                                                                   
image71

Samhällsekonomiprov

Okej, jag veet att detta kanske INTE är något intressant för dig att läsa om det nu inte skulle vara så att du också ska ha prov i samhällsekonomi i morgon eller inom den närmsta framtiden, för då kan ju dt här vara till hjälp för DEJ, Varsågod!... . . . . . . . . . . . . . . .

Så japp gör detta mest för att öva mej , för att jag hellre skriver på datorn och för att mitt Microsoft word är sepe!


Så håll ut eller bläddra ner o läs mina äldre blogginlägg för detta är precis de enda som jag kommer tillbringa min kväll med... Hinner inte blogga om strunt alltså!.. ( Undantag för Idol vid 8 & Top Model vid 9...) ja vet att ja inte borde men man MÅSTE få ha ett liv utanför skolan också!...

Hey ho nu kör vi!!


Ordlista: Svåra ord inom Samhällsekonomin

Ekonomi: Hushållning

Självdeklaration: Man redogör själv alla sina inkomster under året som har gått, lämnas in till skattemyndigheten senast den 2:e maj varje år.

Skatteåterbäring: Om man har betalat in för mycket skatt under förgående året får man då pengar tillbaka!.
Senast den 31:e augusti får man sina pengar tillbaka. ( lycka!.)

Kvarskatt: Får man betala in om man har betalat för lite skatt under året. ( inte kul!..)

Bruttoinkomst= Är ens inkomst innan skatten är dragen

Nettoinkomst= Ens inkomst efter skatt ( bruttoinkomst-skatt=nettoinkomst. )

Disponibel inkomst = De pengar man sedan har att röra sig med och utgörs då av nettoinkomsten+ de bidrag man har rätt till ( t.ex. Barnbidrag.)

Amorteras: Betalas av

Budget: Förteckning över alla inkomster och utgifter som ska ske under året.

Efterfrågan: Hur många som vill köpa ens varor t.ex.

Kapital: För att starta ett eget företag måste man skaffa pengar så man kan "starta igång allt", då får man låna pengar på banken och man har då ett kapital för sin verksamhet.

Realkapital: Utrustning och material till ens verksamhet, som kan användas om & om igen!
Ex. Datorer, linjaler.. whatever!

Investering: Gör man då man köper realkapital.

Råvaror/material: Också material som används i ens verksamhet men till skillnad från realkapital kommer detta att ingå i den färdiga varan och kan alltså inte användas igen.

Arbetskraft: De som blir anställda att jobba för din verksamhet som du har startat ( din personal.)

Produktionsfaktorer = Realkapital, material & arbetskraft!

Kostnader: Ja för det man tillverkar eller säljer på sitt företag för man en hel del kostnader så som ränta på sina lån och så måste man ju betala ut löner till sina anställda och nytt material.

Intäkter: Ungefär detsamma som inkomster ( som man får när man säljer varan.. )

Konkurs: När ens företag inte längre kan stå för sina skulder, pengarna är slut och man tvingas lämna ifrån sin egendom o den fördelas ut till fodringsägarna ( dvs. de som lånat ut pengar till företaget.)

Marknadsföra: För att få kunder till ens företag gäller det att marknadsföra ( göra reklam ) om ens företag och tjänster/ varor man säljer. Man kan marknadsföra sitt företag genom att delta i mässor, sätta in annonser och göra reklam på flera olika sätt för att övertyga kunderna att just ens egna saker/tjänster är dom bästa och mest prisvärda.

Fri konkurrens: På en marknad som fungerar så att man kan marknadsföra sitt företag utan hinder säger man att det råder Fri konkurrens.

Oligopol: Är när det bara finns ett litet antal som driver samma affärsidé eller säljer samma vara/tjänst som en själv.

Monopol: Är däremot när man är helt ensam om sin vara/tjänst/ ( den ende tillverkaren av en vara)

Priskartell: En risk med Oligopol är att de få tillverkarna inte kan komma överrens om ett gemensamt pris, en priskartell. Den som förlorar på en priskartell är då kunden som får betala en onödigt stor summa.

Konkurrensverket: Varkar över att inte konkurrensen sätts ut spel.

Utbudet: Om det finns god tillgång på en vara och utbudet alltså är stort sjuker ofta priserna, särskilt om det är många säljare , som bjuder under varandra för att få sälja.

Efterfrågan: Det måste finnas en efterfråga på ens vara för att affärsidén ska gå igenom. Stor efterfråga gör att priserna går upp och en liten efterfråga gör att de sjunker.

Omsättning: Om vi säger att mitt företag skulle sälja varor till ett pris på 50 miljoner så skulle det då betyda att mitt företag hade en omsättning på 50 miljoner.


Olika ägare: På grund av vem som äger företagen delas de in i tre stycken grupper, privata, offentliga ( stat,landsting och kummuner är ägare) och kooperativa.

De flesta förvärvsarvetande, över 60 %, arbetar i privata företag. ( mest inom varuproduktionen )
De flesta offentligägda företagen finns inom tjänstesektorn. Exempel Sj & Posten.
Exempel på kooperativa företag är sedan Coop Forum & Konsum som ägs av medlemmarna i konsumentföreningar runt om i landet. ( När ett företag är Kooperativt menas det att de som äger företaget också driver det.. ( finns till exempel kooperativt drivna dagis där föräldrarna hjälps åt att jobba där.)

Vidare mot BANKER & SPARANDE

Inlåningsränta&Utlåningsränta:När man sätter in pengar på banken ger banken ränta, Inlåningsränta. Medan den som lånar pengar från banken får betala ränta, på de lånade pengarna,Utlåningsränta.

Bankinspektionen: Är en statlig myndighet som har till uppgift att kontollera verksamheten och att lagarna på bankerna följs.

Det finns flera sätt att spara sina pengar förrutom att sätta in dom på banken...

Pensionsförsäkringar: Många sparar i pensionsförsäkringar och betalar då in premier till försäkringsbolaget under den tid i livet som man arbetar. Som man då kan ta ut senare i livet, t.ex när man har gått i pension.

Obligationer: En obligation är egentligen en skuldsedel, som visar att dne som köpt obligationerna har lånat ut pengar till ett företag, en kommun eller staten. På de flestaa obligationer betals ränta ut som ersättning till de som har lånat ut pengarna.

Aktier: En aktie är en andel i ett aktiebolag. Genom att erbjuda folk att köpa nya aktier kan ett företag skaffa pengar till nya investeringar. Går bolaget ( ex. H&M ) bra får aktieägarna vara med o dela på vinsten i bolaget.

Man får då UTDELNING på sin aktie.

Aktiefonder: Kan vara bra att spara i om man vill sprida risken att ens företag man är med i går i konkurs eller så vidare.


SVERIGES EKONOMI...


Transfereringar: T.ex pensioner, barnbidrag och bostadsbidrag.

Budgetunderskott: är då inkomsterna inte räcker o staten måste låna upp pengar för att täcka utgifterna.

De tre målen inom samhällets ekonomi är : Ekonomisk tillväxt, hög & jämn sysselsättning samt stabilt penningvärde.

Ekonomisk tillväxt: Innebär att produktionen av varor och tjänster ökar.


BNP: Förkorting av Bruttonationalprodukt .
Utveckligen av BNP brukar användas för att visa den ekonomiska tillväxten i landet. ( talar om hur mkt som produceras i ett land.

Per capita= per person.


Högkonjunktur: Är det i landet när nästan inga är arbetslösa och när företagen går bra och måste konkurrera om arbetskraften. Det är Goda tider i landet!..

Lågkonjunktur: Är tvärtom, när många är arbetslösa och många företag går så dåligt att dom måste gå i konkurs osv... Det är Dåliga tider i landet...

Depression: En lågkonjunktur med massarbetslöshet.. ( var det senast i Sverige på 1930-talet..)

Inflation : När priserna stiger extra mkt och man får mindre för pengarna , pengavärdet sänkt och det har blivit en Inflation i landet..


Efterfrågan: Hur många som vill köpa ens vara/produkt.. Hur "populärt" det är att köpa ens varor/tjänster...
Stor eller liten efterfråga?..


                                Sverige & Världen...

Export: Vi i Sverige har gott om vissa produkter som dom har mindre av i andra länder och då säljer vi ( Exporterar vi våra tillgångar till de länder som efterfrågar det..)

Import: Åh även vi i Sverige har ju inte tillgång till allt , ( fel klimat osv ) Så då får andra länder exportera till oss och då får vi importerat avocado, kaffe, bilar o annat som vi inte kan odla eller tilllverka här...IMPORT=  Vi tar emot varor till vårat land från andra (köper av andra länder.) EXPORT= Vi säljer varor till andra länder.

Kursen flyter: Den svenska kronan har inget fast värde gentemot andra länders valutot, man säger att värdet eller Kursen flyter.

Tull: En eventuell summa pengar som man måste betala när man köpter varor från utlandet..

Importkvoter:  Det betyder att en viss andel av t.ex kläder eller skor som säljs måste vara tillverkade i det egna landet.





Japp här slutar kapitlet om Samhällsekonomi...Åh här var dom viktigaste orden som vi måste veta innebörden av, vad de betyder..
 Hoppas du lärde dej nått o skriv gärna ut de här om du behöver
( tänker på mina klasskompisar/ andra som har prov i samma sak snart första hand..Eller kanske DU behöver en uppfräschning från 9:an?  .:P )


Imon klockan 09:15 ungefär sitter jag och skriver ett prov om detta ämne.. Uscha... Önska mej lycka till så önskar jag Dej lycka till!...     :   )

          






















Desperate Houswives...

                                                     Börjar ikväll på 3:an klockan 21:00 igen!.. Kulkulkul! 
Jag kan lova till 98,5 & att jag kommer sitta bänkad vid tv:n vid denna tidpunkt!



                              
image70

                  

Hallon..



image69

Nu står min kopp med grönt té på svalning ( nej inte gott med för hot! ) oj va ja va skojfrisk & rimglad av mej idag !
                           ^-^

Så nu så ska jag ta mej en tallrik med Björnbär/Hallon lätt yoghurt med nyplockade bär från Trädgården i !
Yum, kul att jag under detta året både har börjat gilla  hallon, blåbär & sill!.. ; )

Otursdag, Why?

  Blev en runda in till staden idag efter skolan. På tal om skolan var ja bara trött o less ida, INGET gick som ja ville åh nästintill ALLT krånglade, från ja vaknade tills ikväll!.. Orkar inte ens räkna upp allt här men Gah va allt skulle jävlas med mej idag!... Började med att ja somna sent igår, sov dåligt o vaknade flera grr under natten.

Sen vaknar jag av väckarklockan åh känner mej död, somnar om o vaknar upp igen, alldels för sent!..iaf en kvart senare än vanligt!.. Så blev de stress, stress, stress... Hittade inga strumpbyxkor ( som ja bara va tvungen att ha idag!.
Sminkningen krångla, ja hann knappt käka frulle.. Hitta ingenting.. Stress,stress,stress.. Men ja hann iaf med bussen!

Ingen karin steg på bussen ida så ja förberädde mej för att tillbringa bussresan in till stan själv, med min halvkassa mp3 med endast en hörlur som funka ( slängde 3 st i helgen där bara en hörlur funka >.< ) Men ja behöve inte känna mej ensam speciellt länge efter som tvillingarna fått skjuts av sin rara far till NÄSTA busshållplats, så däär kommer Karin med sitt fina leende och nyslingade hår o sätter sej bredvid mej!..
 (Åh detta kanske kan bli en bra dag ändå, tänker jag!...)       Men icke, de första som händer när ja stiger av bussen är att ja fastar med ena handen i värsta spindelnätet (  svårt att bli av med, gaah ! ) Sen så tappar jag min mp3 rakt ner i asfalten ca 1 min senare , så ena hörnet är nu alldeles skavt o en liten bit gick av!..

Ja sen fortsätter det.. Tar upp nyckeln till skåpet, då har nyckehållaren( halva hjärtat som d står J på som ja köpte på Kreta ) gått sönder ( lr låstnat från nycklarna iaf.. ) Sen fastar jag med mp3 i skåpet när ja stängt de o tappade den ännu en gång, pennorna tappades med ett antal ggr....Sen tar man upp mobilen o då har mobilsmycket låsnat... Först hade vi handledning , fick skölja tänderna med flour,ska vi göra imon o i övermon också.. ^^.

Sen hade vi såkallad Biologi med SEPEKaj ( nä övedriver inte, han är helst psyko!.. åh lär oss nada!.. ) Blev bara äcklad av hur vi människor ser ut under ytan ( skelettet!.. :Ss)   Sen hade vi So. de sista innan provet ( på torsdag!)
Åh mina fkn strumpbyxor höll på att DÖDA mej, Uuuusch fick panik!! De klia som FAN, hela benen o rumpan!.. De måste va nått i dom där strumpbyxorna som ja inte tål!.. Fan va hemskt de va, satt bara o vred mej på stolen o klia, åh robin erbjöd sej att klia med, Nejtack  >.< haha men satt o skratta åt mej själv tillslut!!.. Så fort lektionen var slut gick ja in på toan o tog av mej dom!... Tur att de var ganska så varmt ute ida (uppåt 20 grader!.. :D )

Sen hade vi teknik, papprerna från förra veckan var puts väck så de fick vi börja om med!.. And the list goes on and on..  De första som hände när ja kom hem var att jag stänkte ner hela klänningen med en jävla sprutstråle!... Har aldrig hänt innan, Ô.o    Aja kanske låter som småsaker men eftersom jag var/ är så SJUKT trött idag så var det vääldigt iritterande och jobbigt!... Varför jävlas allt & alla med Mej!?!.......

Aja, det  ja egentligen bara skulle få fram av detta blogginlägg var att jag efter skolans slut vid fem över halv fyra åkte in till staden med Malin som skulle in till Claes Ohlsson o köpa nya hörlurar!. Åh då kom ja på att även ja också kunde unna mej ett par nya hörlurar!.. Så sagt o gjort, vi trava in där på Classe Ohlsson ( ingen morbror i sikt!.. ) Åh valde tillslut ut ett par i medelklass pris Philips med extra bas!.. Kostade 59 spänn!. SJUKT bra!.. Måste ja säga!...

Sen så skulle Malin ta en buss hem vid halv fem (obs rimmet^^ ) Så mötte ja mamma inne på GINA!.. Provade lite grejs där o fastade tillslut för en alldeles underbar godmys grå kofta & ett par over-knee strumpor, också gråa. Hade kvar ett presentkort(kvitto) där på 100 spänn med.. Blev väl ungefär 220 för båda dom!.. Sen handla mamma lite med!... Aja kände mej ganska nöjd efter det så blev inte så många andra besök i affärer...
Åkte till Maxi men ja satt i bilen o läste i min bok från skolan Du&Du&Du som Per Nilsson som var o hälsa på i vår klass i våras har skrivit, BRA!..  Åh så gick ja till Donken o köpte mej en Chees bruger o en mugg vatten ( bara för att ja var så djävulskt hungrig!..) Mamma hade många ärenden på giraffen visade de sej, Omega 3 till mormors (hjärta) mat m.m. Men de gjorde inget... Hade ju min braiga bok!.. Var hemma vid halv 7 sisso!

.                   Ska plugga lite fysik & so nu!.. Eller blir de bara lite tv& grönt té får se vad ja orkar med!..

Var nyss ute o Powerwalkade en snabb runda i Slingan med mammsi btw, MKT skönt!  <3

                                   See you Soon, Ha de bäst!

                                 
Här kommer bilder på mej med "dagens klipp/inköp" på mig.. : )


                                                  
  image66

                Blir kanske denna klädseln imon, får se hur kallt det är o så!..


                   image68

             En klarare bild på mina nyinköpta strumps!. Like them a lot!..

                


                  
       



 
                                        

CRAP!

Faaan jävla skitbajs helvete!!. På nått sjukt sätt hade jag loggats ut under tiden bilderna laddades upp på Fujidirekt.se så INTE EN JÄVLA BILD HAR LADDATS UPP!.. Faan där gick typ 4 h av min dag åt spillo!..:'(

Svenska Top Model

Ska titta på första avsnittet av Top Model Stockholm nu i repris, missade ju första halvtimmen i onsdags då jag var på kalas hos farmor i Mönsterås o klockan hann bli närmare halv 10 innan vi hunnit hem!

Så ska se första halvtimmen nu och sen blire en snabb powewalk med mommsen ( hon ska cykla, hennes knä är helt utslitna .. :(  )    Sen vid 8 blire ännu ett avsnitt av "Ensam mamma söker" lite småkul faktiskt!.. : )

Åh efter det blir de in i duschen, raka benen, kanske lägga en ansiktsmask också, .. Så blire lite lugnande grönt té  o tv , kaanske lite ekonomipluggning innan ja nanar !.. Får se!..
Laddad inför en ny vecka i skolan, Oh yes det SKA jag vara inom 3,4 h!...



                                                                     
image64

 Deltagarna i Svenska Top Model förra året.  Freja, näst längt till höger vann ju. Tyckte jag var bra!.. Sötsöt tjej!
          (lite lik Summer Roberts/Rachel Bilson tkr ja!.. )


                          

SLÖNDAG



Hej hopp. Har varit en riiktig slapp & slö dag idag. Som det ska vara på söndagar, enligt mig!.

Vaknade vid typ halv 11 , gick upp o hämtade frukost, Grönt té, blåbärs/hallon lätt youghurt och 2 rostade fullkorns mackor med honung, D E L I C I O U S. Åh sen drack ja ett glas vatten o svalde min tablett ( har ämnesomsättningsbrist, har käkat pills för det i typ va blir de 5 år (!) ) Så de rör mej inte längre.. Åh en Cvitamin+vitlöks tablett fick äran att slinka ner också!... Detta är vad jag kallar en riktig, nyttig och GOD frukost!

Satt under täcket o käka frullis o kolla på teven. Ett OC avsnitt blev de o 3 reprisavsnitt av IDOL... Lämnade inte sängen förrän halv 2 idag ungefär!.. Sen blev de datorn, åh sen blev de en liten fika utomhus på altanen i höstsolen med mamma och mormor. Sen läste ja lite i min Cosmopolitan och så satte jag mej HÄR. Åh börja lägga in bilder på Fujidirekt.se , Tog sin lilla tid , blev ngra 100 bilder!.. Men kmr ta över 3 h att ladda upp alla.. ( 1 h & 6 min kvar nu!..)

Så kommer bilderna hem i brevlådan inom några dagar!.. Härligt med lite framkallade bilder, länge sedan man kunde stoppa sina bilder i fotoalbum, ( innan man skaffade digitalkamera!..) Ska bli trevligt att få användning av mitt fina lila album ja fick i julklapp förra året!.. : )


Nu så ska ja käka!.. Vad har du gjort denna höstSöndag i mitten av September!? KOMMENTERA ! : )

IKEA

Blev ett besök på IKEA med mammsen idag, alltid trevligt. Blev en rejäl lunch ( kycklig och lax symfoni ) med behörande efterätt ( delade på en morotskaka & en blåbärskaka ) MUMS för magen, Åh mättande!...

Tur att IKEA är stort, så man går bort lite av alla de kalorier man käkar i sej där... Mamma skulle egentligen bara kolla efter en grej men såklart blev de en hel del saker, som t.ex ljus,ljusstakar,ljushållare och ännu mera ljus, jag köpte ljus med vaniljdoft. MUMS för näsan åh själen..; )

       
image61           


Nu så ska jag borsta tänderna, kanske titta på ett oc-avsnitt!.. Berättade precis "kvällens mushistoria" för syrran på MSN o skicka bild på den till och med. Hon sa att hon hade svimmat om den kommit in hos henne o att hon tyckte att jag och mamma var coola .. HAHA skulle hon nog inte sagt om hon såg mej där ja satt o kramade benen, höll för öronen med luvan över huvudet o skrek.... ^-^ Nu efteråt känner jag mej väldigt löjlig men ja svimmar inte eller nått o ja vågade ta kort på den ( skulle Madde aldrig våga göra heller sa hon!) Så okej jag håller väl med då: Jag&Mamma ÄR coola för vi blir inte såå rädda för en liiten ynklig muuus, dagens upplevelse iaf!.. Yey Jag är cool. : D Åh imon är det söndag, ska bli lite gjort hade jag tänkt.. Som pluggande ;S , beställa foto på nätet, powerwalka lite , åh såklaaart uppdatera min blogg&bilddagbok!.. ( Blev förresten medlem på bloggtoppen idag. RÖSTA!! ^^. ) Vad mer dagen kommer ha att bjuda på återstår att se... Ha en fin natt...

SOV SÖTAST ♥ Josefine/Josse



Oväntat besök...

Fick jag och mamma minst sagt när vi satt i mitt rum och tittade på första avsnittet av nya SvenssonSvensson ( riktigt roligt att få följa dom igen, lite weird men ändå kul!..^^)  Så helt plötsligt när jag tittar mot min halvstängda dörr får ja ser nått som springer genom den och utbrister :  En muuuuuuuuuuus!!!!!!  Åh drar upp benen fortare än mamma hinner vända huvudet från tv:n mot dörren.   

Sen satt ja där med benen under mej, luvan uppdragen över huvudet och händerna för öronen och kände mej allmänt tramsig!.. Men ändå.. Mamma fick gå ut o fixa musfälla o stängde dörren om mej o musen, : Ha så trevligt med ditt nya husdjur , nu behöver du väl inte mej som sällskap längre?!..


Så kommer hon tillbaka ( jovars mammas hjärta slog nog en aning fortare när hon gick över golvet!.. Så lägger hon ner mufällan, o skjuter sakta fram den till hyllan där musen satt under med en rakhyvel som låg på mitt skrivbord, så slår musfällan ihop o ja skriker till o mamma hoppas 20 m upp i luften ungefär..
Åh ja kan inte hålla mej längre... :PAPPA DET ÄR EN MUUUUS I MITT RUM- Vaaa?- DE ÄR EN JÄVLA MUS I MIITT RUUUUM!!.. VA SÄGER DU!?.. - EN MUUUUUUUUUUS, I MIIIIIITT RUUM!!!!!..


Men de visa sen som alltid att pappa som ska verka så tuff är en redig liten mus själv innerts inne, så inte våga han sej ner för trappan för att ta sej en titt på vår överraskande gäst. Nejnej absoluut inte!.. Mamma laddade om fällan och efter ca 10, 15 min och några uppvisningar på mitt så nystädade golv + min loggbok(!) :(  Så går musen i fällan, ( en lättlurad liten skit!...) Så börjar den mumsa på ostbiten men fällan går INTE ihop !.. VAFAN. Ja va nästan påväg att ringa efter min kompis Sara så hon hade kunnat komma hit med sin ena katt , så kunde vi släppa in katten i mitt rum o låta den sköta jobbet... Men som "tur" var slog fällan snart ihop, Åh ja o mamma rycker till men andas snart ut av lättnad.. Pjuu , så var det "problemet" ut världen!...

Jag kunde såklart inte låta bli att fota musen o när ja tog mej en närmare titt fick jag nästan lite skuldkänslor: Så sööt den var, riktigt lik min lilla hamster som försvann spårlöst från sin bur och vårt hus för sissodär 2,5 år sedan..
Dom där små svarta, blanka pepparkornsögonen, dom små söta öronen och de långa morrhåren... Aaw vilka brutala , elaka varelser vi är.. Kunde denna lille sak inte få leva, mamma tror dessutom att den var en unge. Fruktansvärt liten och riktigt lättlurad.. Människoskygga brukar dom ju också va ( konstigt!..Ô.o) men denna lille skit gick till de enda rummet med människor och ljud på hela nerevåningen!.. Först fick ja nästan en hemsk känsla: Tänk om de är min hamster som kommer tillbaka , med en svans , eller kanske dens barn.. HAHA de slog mej nu.. Tänk om min lille Zingo kom ut i de fria o träffa en vacker musbrud o fick ungar.. Zingo var ju tam ( ja iaf när han var ny...) Så denna lilla mus som kom o hälsade på idag hade väl fått hans "tama gener o sinnet så han hittade hit, till sin faders familjehem."  Han kanske kom för att berätta att Zingo precis har dött, eller lever livet.. Kanske?.. Aa fan så måste de vara, nu äntligen har jag fått reda på det hittils olösta fallet och den varande frågan:
Vad hände med Zingo?

Åååh tack lilla mus för att du löste gåtan och gav mej svaret!.. Jag är ledsen att du skulle behöva gå ett så hemskt öde till mötes.. Men du förstår att vi ville inte ha dej i vårt hus, vi visste ingen annat sätt att bli av med dej , jag vill ha mitt rum för mej själv förstår du, ja hade inte vågat somna inatt om jag hade en oinbjuden gäst där inne vettu!..

Människor är elaka ja vet..Men vi kan inte rå för att vi är så stora men ändå så skraja för ngra små varelser som är mindre än våra händer... Jag är iaf bombis på att du får det underbart där uppe i mushimlen!... R.I.P lilla mus..Eller Zingo den II / Zingo Junior skulle jag herdan efter vilja kalla dej!... Utifall att du nu var Zingos dotter/son...: )


                     
image60

Ja ja hade precis dammsugat så om du kanske ser dammet så är de den lille musen som drog fram det från baksidan av bokhyllan där jag INTE brukar dammsuga speciellt ofta!...
                                      

happiness...

I morse när jag låg och halvsov hörde jag som vanligt allt som pågick utanför i köket... Så ringer telefonen : Utbrister : Jag är vaken ( om ifall att det var Emma, vi skulle höra av oss på morgonen angående en tripp till stan som inte blev av.. ) Men jag listade snart ut att det var min kära syster Madde som mamma pratade med.

Åh efter ett tag hade jag förstått att Madde ringt för att berätta att dom gärna ville komma ner till nästa helg!
Jag fylldes av ett lugn och en lycka i magen.. Yes!..  : ) Så var min dag räddad och förmodligen hela nästa vecka, ja för skolveckorna går ju såå mycket fortare om man har något roligt att se fram emot till helgen!.. : )

Ännu en fredag.

Hej allihopa!.. Så äntligen var det fredag, igen!.. Lika skönt som alltid även fast den här veckan har gått ganska så fort, lite roliga avbrott i vardagen gör ju att veckan går så mycket fortare!

Sitter här på helspänn måste ja bara börja med att säga, den här datorn håller verkligen på att ge med sej ( dö för att enklare förså vad jag menar!..) Den är gammal stackaren.. Blinkar o har sej, blir svart så ja måste starta om den gång på gång o för typ en timme sedan blev ja riktigt orolig när brossan skulle sätta sej här o de kom upp värsta rutan om att datorn behövdes typ istalleras om eller något, fick smått panik o hann säga till mamma o pappa att vi lika gärna kunde slänga den nu, att ja önskade mej en ny laptop i julklapp, att ja bara hade väntat på de här osv

Men som ni kanske kan förstå så fixa ja den på nått sätt. fråga mej inte hur men i mitt undermedvetna i är ja ganska så teknisk, faktiskt ^^.   Så nu har den vart "tänd" ett tag o ja har skyndat mej med att "höststäda" datorn lite, kan alltid behövas gör kanske någon skillnad, den är ju faktiskt ganska full med skibilder o låtar ja aldrig lyssnar på osv!..

Aja nog pratat om det, nu ska ja ju passa på att "njuta" av den här datorn så längde den funkar någorlunda.. Håll ut ett tag till baby!....


Så till dom "roliga avbrotten i veckan" kanske?     I tisdags var ja på stan med Saraplutten. Mkt trevligt , köpte endast en flaska saltvattenspray till håret o lite mat på donken.. Åkte hem med mor min!...

En bra dag i skolan..I think, hela veckan har varit ganska så kul faktiskt!....

Så Onsdan då, klockan 4 hade  ja ju bokat tid på make-up store  sminklektion. Så åkte in efter skolan, med sara o vid 4 följde hon med in, klappa sminkarens lilla söta Chicaua o lämna mej.. Sminklektionen var väldigt kul o ja fick många bra tips osv, kännde lite lyxigt att bli sminkad av ett proffs såklart!!.. : )

Sedan efter typ 45 min fick ja välja ut smink till priset på 495 kr då. Valde en foundation, ASBRA, Puder o ögonskugga, fick även med sminksvampar!.. Good shit!! Älskar det!.. Jodå lite skillnad var dt nog på mej ändå!..^^

image24image25

Åkte hem med mommsi...  Sen så var ja hemma ett tag, skrev uppsatsen "Därför fick jag mitt namn" som ja skjutit upp lite på men när ja väl börja skriva hade ja skrivit två välformulerade sidot på typ 10 min!.. :)

Sen så vid 6-tiden åkte vi till farmor o farfar i Mönsterås, farmor fyllde nämligen 83 år!.. Tur att jag var så fint sminkad då!... ^^ Så hälsade på släkten, fika o titta på Idol där.. Åkte hem ungefär vid 9. Hann se ungefär halva första avsnittet av Svenska top model!... På tal om Top Model. Final i Amerikanska i tisdags ju.. Jaslene som vann, tyckte att Natascha eller Renée skulle vinna lugnt , men men kommer gå bra för dom med om inte bättre!..^^


Blivit lite lite sömn den här veckan dock.. *suck* är grymt trött hela dagarna, men står ut, kämpar på med ett leende på läpparna! :)

Ska verkligen soova ut den här helgen!... Grryymt skönt!.. Riktigt höstruskväder ute, blååser o regnar.. burr..

Var på mammsens o pappsens jobb både igår o ida efter skolan.. Igår satt ja mest vid datorn (skolka från pianot) o ida så städade ja ju där o det ska  bli en vana!.. Kommer få 500 kr extra varje månad, inte helt fel!.. Lugnt värt besväret!.. :))

Nähä nu så ska ja bara ladda upp några bilder till på bilddagboken sedan så tänkte jag ta av mej dagens utstyrsel o ta på mej gosepyamasen, lägga mej under mitt varma täcke och sätta på en film som ja köpe på Maxi igår ( var 2 för 99! ) Köpte 10 things I hate about you ( typsik tjejfilm, hade aldrig sett hela förrän igårkväll då. Åh så köpte jag den vackra The Blue Lagoon eller vad den nu heter, har sett en snutt av den för några år sen hos madde, i deras gamla lägenhet var det tom!.. ) Så den blir det nog!:. Trevligt trevligt..

Ha nu en jätteskön helg, Berätta gärna vad du ska hitta på.. Jag kommer uppdatera mej under helgen, Håll utkik!
         

           Juste käka tacos o en maaassa guacamole nyss ( vid 6 ^^) Delicious och mätt som en plätt blir man *pust*

                              Kram&Puss Josse!  <3






                 image58
Jag proffssminkad ^^.

A week goes faster than fast

hej hopp, så har ännu en vecka gått ( näja nästan, bara en fjuttig dag kvar ju!..) Sitter just nu vid mammas dator på jobbet.. Tog bussen hit efter skolan då såklart. Åh väl här fick ja krångla mej igenom grävmaskiner och stora lastbilar!!: Husen brakade, ´massa arbetare o herregud de är kaos här!! ( KINESERNA SKA FLYTTA HIT!..)

Nu så ska ja följa med mamma till Maxi en sväng, shoppa lite food o ja vill gärna ha min röst med när de gäller maten!... ( blir kosntigt nog alltid dyrare för mamma när ja är med, undra varför!? ^^) ''Skriver senare!!

Har vart en buzzy vecka!.. PUSSS


Detta var en bra dag!

A brand new week

Japp en ny skolvecka har jag framför mej. En helt ny vecka med ny energi och nya tag!.. Har bestämt mej ( jag och Sara tillsammans) att vara positivt inställda!!.. Vad vorre livet utan skolan liksom, egentligen!? ^^.
 
 
Ha en supervecka!. För det ska jag ha, jag ska göra mitt bästa för att både vara aktiv och ambitiös i skolan, glad & trevlig mot alla lärare som elever och framför allt ska jag tro på mej själv, ha kul & tänka positivt i alla lägen!
 Snart är det höstlov ju!!..
        


 ( se jag kan vara positiv!!)

 Livet är inte skit livet är som det är och om man inte tänker efter så mycket så är det ju alldeles, alldeles ... Underbart!...

             

                   
image57
 En bild som jag tog igår på våra rosor utanför dörren. Som är än vackrare efter regnet...

Skogstripp

Var ju som sagt i Nybro, i den djupa skogen och så hälsade vi på morfars grav idag...Jag, mormor & mamma!

                                    image49
 

                                    image50

Blev som alltid när man är i Nybro ett litet stopp på Ö&B, köpte "nyttigt" godis, nyttigt o nyttigt men nyttigare än annat godis och framför allt GOTT!... Blev lite annat smått o gått som hårinpackningar & bodypeeling... Mer för pengarna!


                                     image51

  Haha, lite smågross bild, jag veet! Men på något konstigt sätt gillar jag den ändå!... Ta inte illa upp, det är bara en mun med godis som har tuggats mellan mina nyborstade bissingar!!... ^^



                        
                         image52
Jag tycker att skogen är både skrämmande & vacker på samma gång... mystisk och hemlighetsfull på något vis...

                           image53

  Skogen bjuder på många skatter så som goda bär och svampar, men jag och skogen är ändå inte en jättebra kombination... Jag vet inte om det är jag som har blivit mesig men skogens djur är skrämmande...Mitt hjärta höll på att stanna av en padda idag liksom!....
            
                          image54
   Efter att mormor och mamma fått plocka av sig ett tag och jag fått fota av mej o plockat lite blåbär så satte vi oss ner och fikade , att fika i skogen är trots allt bland det mysigaste man kan göra. Men det var bara det att vi blev totalt attakerade av mygg.. Så har säkerligen fått ett antal myggbett idag! Men men...

                             image55
                                    Jag på en sten i skog, far far away from home....

                                    image56
         Sedan så åkte vi till morfar ( till hans grav rättare sagt.) morfar som dog en dag innan min 3-årsdag.. Åh morfar jag önskar att fick lära känna dej...

Jag hade först för mej att jag inte skulle följa med till graven men efter att mamma o mormor bara kommit några meter från bilen ångrar jag mej öppnar bilen och utbrister:
"Eller nej vänta jag följer med, morfar kanske blir arg annars!...."
   


               

Höststämmning..

Höststämmning på hög nivå, om ni frågar mej!.. Vad är höst för dej? Kommentera mera!! 
Ska snart ut i skogen o plocka svamp o dylikt förresten med mamma & mormor, också höst på hög nivå!.. 


                       image46
                                             Det är höst i dammen nu, hösten kan verka såå deprimerande.. Men om man tänker efter

                                image47
                                             Så är ju hösten huur mysig som helst ( här sitter mamma & mormor min o löserkorsord
                                         med tända ljus, kaffe o lite likör o bara höstmyser...
                     
                                  image48
                                  För utanför fönstret är stormen påväg, vi går mot mörkare tider. Men innanför fönstet är det        varmt  och tryggt, där kan ingen ondska nå mej...

Mormors Grönsakssoppa<3

Ska snart gå till mormor o äta grönsakssoppa. Hon gör verkligen vääärldens godaste soppa och det har varit en av mina absoluta favvorätter så länge ja kan minnas!.. Mormors grönsakssoppa = Äkta kärlek och en garanterad mättnadskänsla!...  : )


                                                   image45

Fastkedjad?

   Både Mischa Barton och Jessica Alba visar här upp sej på någon gala i klänningar med kraftiga kedjor som detaljer. Grymt coolt & snyggt måste jag säga!.. Hoppas detta blir en trend, med kedjor på kläder menar jag..
 
I och för sig verkar det ju ganska tungt, but still.. Coolt! 


                




  Vad tycker du, Är  det snyggt & annorlunda eller ser det bara konstigt och obekvämt ut!?

WeekEND.

Så obeskrivligt skönt att det ÄNTLIGEN är helg!... Min energi är verkligen nere i botten!.. I helgen ska ja verkligen försöka att mest slappa och ta det lugnt!. Men har även tänkt att rensa ur min garderob, städa mitt rum och förhoppningsvis komma ut en runda o kolla efter en vinterjacka och gärna ett par jeans eller nått annat smarrigt höst/vinterplagg... Efter en sommar som man har hunnit bli trött på sina Höstkläder... 
Denna dan i skolan var INTE kul, bara trååk.. Efteråt åkte ja med bussen ( sällis med Hildis<3 ) till mammas o pappas jobb. Satt mest vid datorn o så dammsugade ja o städade toaletterna ( allt för lite extra cash!..) Sen vid fyra när mamma slutade åkte vi in till stan o så gick vi in på Make-Up store så ja äntligen fick en "Sminkkurs" bokad!.. På Onsdag klockan 5 rättare sagt!. Ska bli kul!.. : )

Ska försöka uppdatera mej lite om förra helgen också!.. Nu är jag så trött så trött, ska nog snart lägga mej i sängen, bläddra igenom dagens Fredagsbilaga o så kaanske det blir ett gammalt OC-avsnitt, bara för att.
Om nu ögonen orkar med det också!..

 Ha en superduper helg, ta det lugnt, eller ta vara på helgen så gott du kan vare sej du ska slappa eller feste eller shoppa eller ja whatever!..          Berätta gärna vad du ska göra i helgen!?..



           PUSS,NAFS OCH LIITE TAFS / Josefine


                                 
image42
Bilden är från i tisdas, samma dag som vi hade skolfotografering... Med nya ullkoftan jag köpt förgående dag.!

Grilla på stranden..

Jag och Sara tog ju mopparna till Revsudden igår, grillade korv och Marsmallows och hadet det allmänt MYS där vid vattnet , i solnedgången under filtarna....



               image40



               image41


Smile&Shine..

Heej.! Sorry hann inte skriva igår , hade verkligen FULLT upp och jag kände för första gången på läängde den där typiska skol/läx stressen... Usch.. Hade matte,so & kemi läxa... Kom hem vid 6 från mammas jobb, handlade på Maxi efteråt.. Köpte en asbra conceler från Max Factor och liiite "pluggodis"... Så skulle ja hinna med att äta mat, duscha, göra läxorna och koilla på IDOL & Top Model 8 (SAMTIDIGT >.<) Skitbajs att de ska va samtidigt men men... Igår gick iaf IDOL före, kanske blir med Top Model ida?..

Både igår och idag har solen visat sej över den Svenska  Östkusten och det tackar jag för!! Solen gör en verkligen gladare och piggare!. Men trots att det är sol så är det fortfarande riktigt kallt och det känns verkligen att det är höst
i luften!... Burr... Vill ju fortfarande gå klädd barbent o med flipflops.. För man har ju knappt hunnit använda sina sommarkläder denna såkallade "sommar".. Men det är bara att glömma.... Om jag har tur och kan berga mej från alla lockande höstkläder,skor,jackor ,nytt smink o massa tidningar o börjar städa på mammas o pappas jobb en gång i veckan så kaaanske jag och mammsen tar en restresa till Canarieöarna i December ( börjar nämligen gå från Kalmar i Oktober.) Faasen vad gutt det skulle vara, och inte så omöjligt ju.
Bara att dra in på lite onödiga köp o spara!... Åh så får man fler resor och en brunare kropp året om!. Underbart!...

På tal om brunheten.. Så försvinner brännan snabbare än man hinner säga BRUN.. Fan va ja "fjällar" , ja kan liksom bara skrapa av den bruna färgen när ja duschar!.. Har aldrig varit med om det förrut, läskigt!..;s

Men men, Om en halvtimme (kl.4) ska jag iväg på återträff med Konfan... Jippinoo men nu ska vi iaf inte bry oss om att lyda Alfgubben.. Käka tacos ( fick tacos i skolan igår med!..) åh typ spela kub o lite... Kan väl bli trevligt antar jag..?    Bara vi hinner hem till 8 ( TV-timmen, varje dag heela veckan!...)

Jäkligt roligt att IDOL har börjat igen måste ja bara tillägga, Ännu en ny stjärna ska ju födas... Ska bli kul att se vem man kommer se på Springbreak nästa år.... Kan vara vem som helst man möter på stan nu ju!.. ^^
På tal om stan så var jag där i förrgår o köpte en ny grå ull kofta som ja sedan hade på skolfotot igår...Var med Karin då, blev en riktigt lyxig bamsefika på Kullsenska med, åh de var så trevligt att vi glömde bort tiden så ja hann inte gå in på Make-Up Store o beställa "Sminkurs-tiden" som egentligen var dagens ärende... Damn..Men ska dit på fredag!....

Nä har lovat mamma att dammsuga lite i köket, bäst att rappa på!...

    Ha en bra kväll!    Puss, nafs och lite tafs!  ; )



The Godmother is back

Så har Josse entrat Stråkvägen igen. - Ett ANTAL hårstrån fattigare och ett gudbarn RIKARE än sist jag satt vid den här datorn...

Har varit en alldeles underbar och MYCKET händelserik helg måste jag säga. Mycket intryck och nytt folk o high life!..


Var framme i Solna och vid Maddes lägenhet vid strax innan 11 i fredags. Kändes ganska så konstigt att komma dit utan att någon Madde,Christian eller liten Theoponke fanns där.. Men det var fullt ändå. Somnade typ vid 1-tiden.

Nästa morgon steg jag/vi upp vid 8-snåret. Så blev de äta frulle, duscha o göra oss i ordning innan vi åkte till Sigtuna vid 12 sissodär.

Hos Whalquist´s var det high life!. Blev bemötta av en stressad Johan ( Christians pappa) sen inne i köket var det värsta kaoset. Kökspersonalen " Två av Maddes jobbarkompisar" höll på med maten ( Cateringmat ) o skärde meloner o annanasser för fullt ös. Madde var nere i källaren o ängnade 5 min åt sej själv.. Ja o mamma gick ner till henne. Så vid halv 1 ungefär gick jag , Madde, Christian och hans lillebror Martin ( den blivande gudfadern ) iväg till Sigtunas vackra kyrka. Där inne var det fullt av turister men alla gick när vi kom in: Åh nästan ALLA kollade ner i vagnen när dom gick förbi och sa kommentarer i stil med: How cute : Is he gonna be a cristian today? osv. ^^
Fick öva på pianot en gång o snacka lite med prästen tog på Theo klänningen, sen började gästerna droppa in o vi stod vid dörren o tog emot dom. Mycket folk... När alla satt sej ner seplade orgeln och vi gicvk frammåt

Martin först med korset, jag efter med Theodor i famnen och sist Madde&Christian bredvid varandra.

Var lite smånervis mest pga pianospelandet.. åh för att ja skulle läsa värsta texten, UTAN mick.. Men ja var nervös i onödan för det gick jus å bra så!.. Undrar hur många det var som sa : Så duktig du är på piano, va fint du spelade osv.. Både på Svenska och Danska... ; )

Många sa även att det var det vackraste dop de någonsin varit på.!

Sen så gick vi alla ( många ) igenom vackra Sigtuna stad till Christians föräldrars hus närliggande till vattnet. Väl där så fick alla välkommsdrinkar, Madde & Christian hälsade alla välkomna o så fick alla "namnslappa" där det stod vad alla var till Theodor , på min stod de ju då Josefine, Moster&Gudmor.  : )

Senare dukades buffébordet upp, maaassa god mat, så blev de tårta presentöppning o ja gick en promenad ner till hamnen med kusin Marinda, Ulf o deras lilla dotter Alva ( 3 måndar äldre än Theo) Åh så földe några andra små barn med som ja inte känner..:)  

Senare på kvällen blev de ju då 30-årsferre för hela slanten. Alkoholen strömmade genom mångas kroppar o förvred deras sinnen...    Ja satt o kolla på pippi med barnen o sen på nått annat tv:program, var ju så djävluskt kallt ute, kanske inte i partytälten men ändå... Fick lite sällskap där av två av Maddes kompisars killar (hrm)  fick bland annat "modellerbjudande "Ô.o  o så satt dom o tjata om ja hade nån kille, "men gud du måste ju ha en kille" osv.. Fick fly tillslut när dom blev för jobbiga, då skratta dom åt mej!...; ( haha....
senare frammåt natten "förflyttades" festen till Whalqousts gamla nostalgiska källare o egenbyggda bar.. Åh alla gamla polerz förvandlades till 16-åringar på nytt, mkt underhållande må ja säga.. Men vi lämna mitt i kaoset o kom hem till en tom lägenhet vid halv 2 tiden ungefär!.. Steg upp hyfsat tidigt nästa dag.. Så kom Madde & Theodor hem vid 11 tiden o senare kom Marinda, Ulf & Alva förbi en sväng, käka rester från buffén , fikade o kollade på videofilmen från dopet m.m. Vid 4-tiden åkte vi hemmåt... Var en trevlig resa hem, eller a  ja o brossan satt o småbråka o Erica skratta... Var kul att lära känna Erica lite mer må ja säga och vilka UNDERBARA tavlor hon gav till Theo och Christian !:........ :O En sann konstnär!!... : ) Kristoffer åkte med henne till Växjö ikväll också, för hon brukar nämligen städa på nått ställe på söndagkvällar så hon skulle göra de även denna kväll, hur sent hon en var hemma.. Skulle typ va hemma vid 12 o de skulle ta 3 h o städar så brossan följde med o hjälpte till att städa ,VILKEN HJÄLTE till bror ja har va!? ^^.

Var en mkt trevlig fest & helg,jojomänsan!... : )) Åh nu är jag äntligen Gudmor och ja ska ta mitt stora ansvar som alla sa åt mej ( särsklit många sa de framåt natten när dom var lite berusade... " Ta nu bra hand om Theodor, som ja har sett det idag verkar du vara en jättehärlig  människa så ja tror nu du kan ta ditt ansvar osv.." ^^.

                Aaao Theo var såå duktig hela dan, o sov även fast pappa o farbror upplevde gamla barndomsminnen bredvid där han låg o sov...


ÄLSKADE THEODOR MOSTER ÄLSKAR DIG, Innan du ens fanns, nu då och för alltid framöver!!


                        
image63
'

RSS 2.0