Skördefest.

Har det varit gott om de senaste två dagarna.. Minsann , och allt tillsammans med min Sara såklart!...:)

"Äventyret" började igår vid halv 8 tiden på kvällen, då åkte vi och hämtade Sara. Sara var inne så jag sprang i ösregnet in till Saras hus och mötte henne.. Regnet öste verkligen ner, och så höll det på från och till hela kvällen.
Blåste & regnade, men jag gillade det. Äkta höstrusk!

Så åkte vi till vår vackra stad Kalmar, till den ståtliga bron som ledde oss till Öland.   Där möttes man av pumpor och dylikt så det stod härliga till. Skördefesten hade anlänt till ön!.. Mmm..
                                  image202
Från brons håll åkte vi sedan till höger, så åkte vi genom Sydvästra Ölands små byar hit och dit. Stannade vid små bodar o samhällen, smakade STARK korv och ostar o marmelader, köpte pumpor, vetkudde( sån man värmer i micron o lägger på magen eller någon annan stans där man har ont ) sötpotatis, äkta Grönhögensbröd, nybakat direkt från bageriet. Hälsa på oss lite konstnärer och ja så fortsatte kvällen. MYSIGT är bara förnamnet enligt min mening och  lite komiskt enligt mej och Sara.. På ett ställe hade dom på en åker gjort upp en så kallad "Majs-Labyrint" , var jättemysigt att gå där igenom, har alltid velat gå i sånna där fält, med majsväxter som räcker långt över huvudet.. Åh så blev det en verklighet, fast det var mörkt.. Det var lite lyktor här och där såklart men marken var jättelerig, de småregnade fortfarande och blåste. Det var lite småknepigt att hitta rätt och pappa var riktigt rädd och utbrast : Vi går tillbaka!.. gång på gång o vi andra "brudar" skrattade bara åt honom och gick vidare ( haha inte lätt att vara man , ska alltid vara så tuffa och modiga, men är der så?!.. NEJ!...inte alls... ^^.    På vägen hem så somnade jag och Sara, utmattade efter en låång dag.. Låg och smånynnade med i Rix-Fm låtarna ända tills ja slumrade helt..

Sen så vaknade jag av att Sara tog mej på benet åh sa: Men vi syns imon, detta var mysigt ju! Eller nått i den stilen och jag fattade INGENTING, för de visade sej att vi var i Läckeby och jag ( och Sara) trodde att vi precis hade passerat bron eller nått.. ojoj tiden går så fort när man sover i bilar ( annars också såklart..) Så sa vi Hej & Godnatt.... Var hemma kvart i 1 på natten ungefär...
Somnade typ vid 1 och sov som en STOCK tills klockan 11 idag. Av att mamma satte på vattenkokaren i köket utanför mitt rum...

Gick upp, käka frulle sen gick ja tillbaka till sängen och började kolla på en film som ja lånar av Sara " En dag i livet" med Jennifer Lopez m.flera. Har typ sett en tredjedel och den verkar BRA!... Så avbröt ja för att hjälpa mamma att dammsuga och lite.. ( som vi alltid gör på lördagar.) Just det på tal om mamma: När vi varit inne på ett ställe på Kastlösa och mamma skulle stänga bakluckan på bilen efter att ha lagt in pumporna dom köpt så såg hon sig inte riktigt för, regnet öste och hennes glasögon var alldels fulla med vattendroppar så hon drämde bakluckan, med hela sin kraft I huvudet!. Ajajaj.. Mamma fick måttligt ont och har ont än idag...:( Stackar´n vi tror att hon har fått en lättare hjärnskakning!.. :/  Men mamma min är tapper och har stått ut med bra humör hela dan!...  Men städningen hjälpte jag henne med såklart!

Så bytte jag kläder, sminkade mej och donade lite. Vid halv 2 ungefär åkte vi och hämtade upp Sara, som var så finklädd och grann i sin nya höstutstyrsel!.. Min Sara är fin hon!. : ) 

Så åkte vi till Pappas firma, ja visade runt henne där lite och så tog vi en ståfika med cider och nårra kex/kakor... Seen så gick vi in till Kinernas satsning i hallen bredvid. firman Är öppet för allmänheten i helgen och där var grymt mycket folk!.. Ujujuj, känndes nästan som man var i Kina när man klev in där, skitcoolt. Kinesisk musik strömmade ur högtalare, vakterna vid dörren var kineser, vid alla montrar med grejer stod kineser, Alla var så glada och trevliga. Där fanns grejer alltså, mkt att titta på, allt från häftiga duschkabiner och bubbelbadkar till smycken och väskor och ja i princip ALLT man kan tänka sej...

Så plötsligt när vi stod o tittade på nått gick en kinesisk ung tjej fram till mej och Sara och frågade om vi visste var man kunde köpa badkläder närmast ( på Eng. såklart ) Vi blev lite förvånade och visste inte hur vi skulle föklara eller vad vi skulle säga.. Så situationen blev ganska pinsam.. Sara försökte med Stadium, men de visste de såklart inte vad det var.. Så för att "lätta upp stämingen" frågade tjejen om vi gillade att bada o hur mkt badkläder kostade här...  Vi svarade så gott vi kunde men kunde inte förklara vad dom kunde köpa..
Sen sa Sara att vi inte visste hur vi skulle förklara det.. Åh hon bara : Tack ändån och värsta leendet, Åh dom var så söta och ja o Sara fick lite dåligt samvete att vi inte kunde berätta bättre eller så.. Hoppas det kom någon annan som kunde hjälpa dom...                   
                                
Så efter vi gått en massa rundor och t.o.m smakat äkta kinesiskt té så åkte vi sedan mot Öland.
Fast denna gång svängde vi åt vänster istället, mot Norra Öland. Blev ett stopp på Solberga gård i Köpingsvik
( som för 3 och 2 år sedan..så underbart vi hade dt då, fortfarande barn...men de var i slutet...)
Där hade den årliga pumpatävlingen nyss gått av stapeln och folk och pumpor var där gott om. Jag och Sara fotade lite, posade tillsammans med en massa "fågelskrämmor" som barn från olika skolor på Öland gjort m.m. 


                  
  Plåtniklas var lite för hård så ja dissade honom för snyggingen bredvid, åh så hjälpte ja en snubbe som fått i sig en aning för mkt pumpasoppa, skrämde en fågelskrämmarediva som låg o sola o Sara o hennes pojkevän o lite
                                             ^_^
Tyvärr hade solen som sken så fint i morse gått i moln och försvunnit helt vid denna tidpunkt , vindarna var kalla  och vi var kissenödiga och hungriga hela bunten så efter kanske en halvtimme tog vi färden mot Borgholm
( Ölands enda riktiga stad. )
Där åt vi på en restaurang som hade tillfälligt öpppet över helgen så där fanns inte så mkt att välja på.. Men toa fanns där och vi alla fyra åt Black&White. Riktigt gott!..   Sen så gick vi in i någon affär och fotade lite innan vi gick tillbka till bilen och for över bron, hemmåt, lyssnande på James Blunts nya skiva, Gillar ! Ska bränna över den till Sara så ska hon få den imon!..: )

                 image209

Mycket roliga händelser igårkväll & idag alltså!. Länge leve Ölands skördefest.
 Länge leve det roliga och glada livet med Sara. Vi som inte tar livet så allvarligt.. : P  Sara är BÄSTBÄSTBÄST!

      Nu blir det chill framför tv:n med filmer ( Ondskan går klockan 9 och så ska ja ju se resten av "En dag i livet", är     ganska trött nu ändå.. Kanske en kopp grönt SVENSKT té får avsluta dagen också.... Vi får se!..

Inatt drömmer jag nog om kineser och pumpor i en härlig röra,..Vem vet!?... Drömmar är märkliga...

               Imon är det söndag som för min del kommer att vara en repris-läxläsning-och spadag!..

         Ha en skön lördagskväll!   Höstiga kramar ,Josse.  : )   



     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Bloggtoppen.se